DimaDima.nl - De ware godsdienst voor ALLAH is de Islam

Iqraa Alkoran

» Artikel :De menstruerende vrouw in de Islaam

 »

 » Titel : De menstruerende vrouw in de Islaam
 » Volgnr:  049

De menstruerende vrouw in de Islaam

Door de nobele Shaykh

Al-‘Allaamah ‘Abdoellah ibn ‘Abdir-Rahmaan Aal Bassaam

- moge Allah hem genadig zijn -

De joden overdrijven met betrekking tot de menstruerende vrouw, waardoor zij datgene van haar vermijden wat Allah heeft toegestaan, zoals het strelen en liefkozen van de vrouw en het liggen samen met haar. Zij zien haar zelfs als onrein en smerig!

 De christenen zijn het tegenovergestelde daarvan: zij doen alles met haar en behandelen haar zoals de vrouw die niet menstrueert.

 Maar wat de Islaam betreft, de religie van verlichting en gemak, de religie van rechtvaardigheid en gematigdheid: deze beschouwt de menstruerende vrouw rein in haar lichaam, zweet en kleding. De gelovige wordt namelijk niet onrein; noch tijdens zijn leven noch na zijn dood.

 Het is dus niet erg als de menstruerende vrouw voorwerpen aanraakt, zowel vochtige als droge. Het is zelfs niet erg als haar man haar streelt en liefkoost, zolang hij haar geslachtsdeel vermijdt.

 Wat de geslachtsgemeenschap betreft, deze werd door de Islaam verboden vanwege de verdorvenheid die hierin zit, welke schadelijk is voor zowel degene die de geslachtsgemeenschap heeft als voor het kind, indien er uit deze gemeenschap een kind voortkomt.

 Bron: Taysier al-‘Allaam Sharh ‘Oemdatil-Ahkaam, het Boek van het Vasten, Hoofdstuk: de I'tikaaf, Hadieth nr. 2

Vertaald vanuit het Arabisch door: Ridouane Mallouki

 


 

Toegevoegd door :   aboeayoub      Admin
 

Geplaatst: 21/09/2008

  Gelezen: 5702

 Afdrukken    Print


Start Menu

Zoeken

Zoeken in

Radio DimaDima Live

Hier worden live lezingen Koranreciteringen en Anasheed uitgezonden zowel in het Nederlands als in het Arabisch en Berbers.

Wie is Online

Bezoekernr:

1787212

Nu Online:

39

Leden:

0

Bezoekers:

39

Meer over bezoekers