DimaDima.nl - De ware godsdienst voor ALLAH is de Islam

Iqraa Alkoran

» Artikel :Hadith 20 : Eerdere profeten riepen op tot schaamte

 »

 » Titel : Hadith 20 : Eerdere profeten riepen op tot schaamte
 » Volgnr:  20

Hadith 20 : Eerdere profeten riepen op tot schaamte

   
                   


Aboe Mascoed cOeqbah ibnoe cAmr al-Ansaari al-Badriy overlevert: “De Boodschapper van Allah  zei:
 

“Waarlijk, datgene wat de mensen zich onder andere herinnerden van de uitspraken van vroegere profeetschappen is; Als je geen schaamte kent, doe dan wat je wilt.”        
 

(Overgeleverd door al-Boekhaari)

 

Uitleg

 

Deze overlevering houdt in dat datgene wat is overgebleven van de uitspraken van de eerdere profeten die gestuurd zijn naar hun volkeren, wat tevens door onze Shariecah bevestigd wordt, het volgende is; Als je geen schaamte kent, doe dan wat je wilt.” Met andere woorden: als je geen daden hebt verricht waarvoor je jezelf moet schamen, doe dan wat je wilt. Dit is een van de mogelijke interpretaties. Een andere uitleg is dat als de mens zich toch niet schaamt, hij maar moet doen wat hij niet laten kan en zich niets moet aantrekken. Beide betekenissen zijn mogelijk.

 

Wat leert deze overlevering ons?

 

·         Schaamte behoort tot de zaken waarmee de voorgaande Goddelijke wetgevingen zijn gekomen. De mens behoort altijd eerlijk te zijn en wanneer een daad geen aanleiding vormt tot schaamte, dan dient hij deze gewoon te verrichten. Weliswaar dient hij rekening te houden met de mogelijke nadelen van zo een daad.

 


 

Toegevoegd door :   aboeayoub      Admin
 

Geplaatst: 12/05/2008

  Gelezen: 5897

 Afdrukken    Print


Start Menu

Zoeken

Zoeken in

Radio DimaDima Live

Hier worden live lezingen Koranreciteringen en Anasheed uitgezonden zowel in het Nederlands als in het Arabisch en Berbers.

Wie is Online

Bezoekernr:

1787318

Nu Online:

56

Leden:

0

Bezoekers:

56

Meer over bezoekers