DimaDima.nl - De ware godsdienst voor ALLAH is de Islam

Iqraa Alkoran

» Artikel :De verheven positie van Omar ibn al-Khattaab

 »

 » Titel : De verheven positie van Omar ibn al-Khattaab
 » Volgnr:  036

De verheven positie van Omar ibn al-Khattaab

De Profeet (vrede zij met hem) zei: “Terwijl ik sliep, zag ik de mensen aan mij voorgeleid worden, terwijl zij gewaden droegen. Bij sommigen bereikten ze (de gewaden) de borst en bij sommigen bereikten ze niet eens (de borst).  En toen kwam cOmar ibn al-Khattaab voorbij met een gewaad die hij (over de grond) meesleepte. Ze (de metgezellen) vroegen: ,, Waar staan (de gewaden) in deze droom voor, o Boodschapper van Allah (vrede zij met hem)?” Hij antwoordde: ,,(Zij staan voor) het geloof!”                                                                         (al-Boechari en Moeslim)

De Profeet (vrede zij met hem) zei: (In mijn droom) betrad ik het Paradijs waar ik een huis of een paleis zag. Hierop zei ik: ,,Van wie is dit?” Zij antwoorden: ,,Dit is van cOmar ibn al-Khattaab.” Ik wilde daarop naar binnen gaan, maar herinnerde mij toen jouw ghierah (eergevoel).  cOmar ibn al-Khattaab begon toen te huilen en zei: ,,O Boodschapper van Allah, hoe kan mijn gevoel van eer door u aangetast worden?”                                    (al-Boechari en Moeslim)

De Boodschapper van Allah (vrede zei met hem) zei: “...Kalmeer jezelf, o Ibn al-Khattaab. Bij degene in Wiens Handen mijn ziel ligt, telkens als de shaitan jouw treft op zijn weg, dan neemt hij (uit angst voor jou) een andere weg.”           

 (al-Boechari en Moeslim)

Ibn cAbbas overlevert dat cOmar op zijn draagbaar (lijkbaar) werd geplaatst waarna de mensen zich om hem heen verzamelden. Zij verrichtten smeekbeden voor hem voordat hij werd opgetild. En terwijl ik in de menigte stond greep iemand mij ineens bij mijn schouder. (Toen ik mij omkeerde)  zag ik dat het cAli ibn Abi Taalib was die Allah om genade vroeg voor cOmar. Hij zei: “Er is niemand na jou (o cOmar) met wiens daden ik Allah het liefst zou willen ontmoeten, dan jouw daden. Bij Allah, ik vermoed dat Allah jou zal plaatsen bij jouw twee vrienden (De Profeet, vrede zij met hem en Aboe Bakr).  Ik hoorde de Profeet (vrede zij met hem) vaak zeggen: “Ik en Aboe Bakr en cOmar kwamen... Ik en Aboe Bakr en cOmar gingen naar binnen... Ik en Aboe Bakr en cOmar gingen naar buiten...”(al-Boechari en Moeslim)

 


 

Toegevoegd door :   aboeayoub      Admin
 

Geplaatst: 05/05/2008

  Gelezen: 5679

 Afdrukken    Print


Start Menu

Zoeken

Zoeken in

Radio DimaDima Live

Hier worden live lezingen Koranreciteringen en Anasheed uitgezonden zowel in het Nederlands als in het Arabisch en Berbers.

Wie is Online

Bezoekernr:

1790208

Nu Online:

64

Leden:

0

Bezoekers:

64

Meer over bezoekers