DimaDima.nl - De ware godsdienst voor ALLAH is de Islam

Iqraa Alkoran

» Artikel :De deur naar het paradijs

 »

 » Titel : De deur naar het paradijs
 » Volgnr:  019

De deur naar het paradijs

Allaah zegt in de Qur'aan:
En geef blijde berichten aan hen die geloven en heilzame werken verrichten dat voor hen Gaarden zijn waar rivieren onder stromen (Djannah) , [telkenmale dat zij daaruit een vrucht toegedeeld krijgen zeggen zij: Dit is wat wij vroeger toegedeeld kregen, maar zij krijgen het als wat daaraan gelijk schijnt. En voor hen zijn daar reine echtgenoten en zij zijn daar eeuwig-levend"]. (Qur'aan, 2:25)
Allaah zegt ook:
"Haast jullie voorwaarts tot de vergeving van jullie Rabb (Heer) en een Gaarde (Djannah) waarvan de breedte als de breedte van de hemel en de aarde is, die gereed is gesteld voor hen die geloven in Allaah en Zijn Boodschapper (Muhammad (sas)). [Dat is de genade van Allaah die Hij geeft aan wie Hij wil. Allah is de Gever van ontzaglijke genade"] (Qur'aan, 57:21)
1-De Profeet Muhammad (sas) heeft ons verteld dat de laagste graad onder de bewoners van het Paradijs (Djannah) tien keer de grootte van deze aarde zal krijgen1 en hij of zij zal alles krijgen wat hij of zij wenst en dat tien maal zoveel als dat.
2-De Profeet Muhammad (sas) heeft ook gezegd: {Een plaats in het Paradijs gelijk aan de grootte van één voet, zou beter kunnen zijn dan de wereld en alles wat er in is}
3-Hij heeft ook gezegd: {In het Paradijs zijn dingen die geen oog heeft gezien, geen oor heeft gehoord en geen menselijk verstand aan heeft gedacht}
4. Hij heeft ook gezegd:{'s Werelds ongelukkigste man onder degenen die voor het Paradijs voorbestemd zijn, zal eenmaal in het Paradijs ondergedompeld worden, en hij zal gevraagd worden: "O zoon van Adam, heb je ooit ellende meegemaakt? Heb je ooit moeilijkheden gehad?" Hij zal zeggen: "Neen, O Allaah! Ik heb nooit ellende meegemaakt en ik heb nooit moeilijkheden gehad."}
5-Als je het paradijs binnengaat, zal je een gelukkig leven leiden, zonder ziekte of dood en zal je voor eeuwig daarin leven. Allaah zegt in de Qur'aan" "En zij die gelovig zijn (aan de eenheid van Allaah: het Islamitische monotheïsme) en heilzame werken verrichten die zullen Wij doen binnengaan in Gaarden (Paradijs) waar onder door rivieren stromen eeuwig-levend daarin voor immer.[ Zij zullen daar reine echtgenoten hebben en Wij zullen hen in beschuttende schaduw binnenvoeren."] (Qur'aan, 4:57)

 


 

Toegevoegd door :   aboeayoub      Admin
 

Geplaatst: 04/05/2008

  Gelezen: 7198

 Afdrukken    Print


Start Menu

Zoeken

Zoeken in

Radio DimaDima Live

Hier worden live lezingen Koranreciteringen en Anasheed uitgezonden zowel in het Nederlands als in het Arabisch en Berbers.

Wie is Online

Bezoekernr:

1790547

Nu Online:

63

Leden:

0

Bezoekers:

63

Meer over bezoekers